Montering och andra frågor

Vanliga frågor

Hur funkar sportlinser?


Sportlinser är en mjuk lins som du enkelt fäster med varmvatten på insidan av dina solglasögon, skidglasögon, skyddsglasögon eller dykmask. De är lätta att applicera, ta bort och kan återanvändas när du vill byta glasögon, t e x på dykmasken inför snorklingen eller skidglasögonen över vintersemestern. Sportlinserna monteras och tas av utan att lämna några märken eller limrester. Installationen är snabb och du kan smidigt hantera dina glasögon precis som vanligt. De levereras med tydliga instruktioner och i ett återförslutbart plast-etui.
MONTERING - Hur monterar jag mina sportlinser?


1: Tvätta händerna. 2: Rengör glasen noggrant med ljummet vatten och vanligt handdiskmedel. Undvik tvål eftersom den kan skapa en fetthinna som försämrar fästet samt alkohol som kan förstöra linserna.

3: Lägg linserna i ett glas varmt vatten (kranvarmt). Detta gör att linsen blir mjukare och är lättare att få på plats.

4: Applicera en lins i taget på insidan av det blöta glaset och se till att de hamnar på samma nivå/placering på respektive glas. Linserna kan enkelt flyttas så länge de är blöta för att justera dem till rätt position. 5: Tryck därefter försiktigt på linsen för att få ut överflödigt vatten. Görs förslagsvis med en putsduk och därefter putsar man försiktigt glasen helt torra. Du kan använda linserna direkt men vi rekommenderar att man väntar några timmar. Maximalt fäste uppnås först efter några timmar.
Linserna kan enkelt återanvändas och flyttas till andra glasögon genom att upprepa ovan och tas först enkelt bort med bara nageln. Det medföljer också en monteringsanvisning (engelska) för hur du enkelt fäster läsrutorna
LEVERANSTID - Hur lång tid tar det för mig att få mina linser efter beställning?


Vi skickar dina beställningar samma dag, oftast. Vi har vårat lager i Sverige och tycker det är viktigt att du som kund får snabb service.
Vad är det för storlek på sportlinser?


Bredd: 25mm Höjd: 13mm Sportlinser täcker endast en liten del av dina solglasögon, de kan fästas var som helst på hela ytan. Vanligast är att man fäster dem i nederkant på glasögonen så man har nytta av dem när man slår ner blicken mot till exempel en karta eller ett sms.